Varaa tapaaminen
[email protected]
050 362 8100

Asiakastarina: Kuljetus Transpori Oy

Asiakastarina: Kuljetus Transpori Oy

Kuljetus Transpori Oy on perinteikäs, ulvilalainen logistiikka-alan perheyhtiö, jolle luotettavuus, nopeus ja asiakaspalvelun laatu ovat tärkeitä arvoja. Pysyäkseen ajanmukaisena ja tehokkaana toimijana ja kyetäkseen tarjoamaan arvojensa mukaista palvelua myös tulevaisuudessa, Kuljetus Transpori Oy päätti automatisoida ajojärjestelyprosessiaan.
Ajolistojen teko oli aiemmin manuaalista työtä ja se piti tehdä yöllä ennen kuin ensimmäiset autot lähtivät jakokierrokselle. Roboost Solutions Oy tarjosi tähän työhön ohjelmistorobottia, joka tekisi listat valmiiksi itsenäisesti.

Projektin eteneminen

Roboostin kanssa käytiin yhdessä prosessia läpi ja päätettiin miten työ toteutetaan. Yhteistyö sujui hyvin ja kommunikointi luontevasti. Epäselvistä asioista kyseltiin puolin ja toisin.

”Projektin aikana tuli yllätyksenä oikeastaan vain se, miten vähän ohjelmistorobotiikasta yleisesti tiedetään. Projektin innoittamana olen nyt opiskellut asiasta itse lisää ja seuraavat automaatiomahdollisuudet ovat jo mielessä”, paljastaa Kuljetus Transporin Jenni Koota.

Lopputulos

Robotti logistiikkakeskuksessa
Robottien tulevaisuus logistiikka-alalla on tukevalla pohjalla.

Projektin lopputulos ei yllättänyt Jenniä: Robotti tekee juuri sen mitä sen pitikin tehdä. Ajolistat odottavat kuljettajia valmiina, aikaa säästyy reippaasti, kenenkään ei tarvitse niitä yöllä tehdä ja virheitä ei tule.

”Ilman robottia meillä oli tässä jatkuvasti puolikkaan työntekijän kokoinen vaje. Tästä on hyvä jatkaa”, summaa Jenni.

Kuljetus Transpori Oy on loistava esimerkki siitä, miten uusien teknologioiden käyttöönotolla pystytään myös muuttuvassa toimintaympäristössä edelleen lunastamaan se arvolupaus, joka asiakkaille on annettu. Perheyhtiö voi olla perinteikäs ja samaan aikaan tiukasti kiinni tässä hetkessä ja alansa kehityksessä.

 

07.09.2023

Referenssit