Varaa tapaaminen
[email protected]
050 362 8100

Ohjelmistorobotiikan turvallisuus osa 2

Miten varmistetaan tietoturvallinen ohjelmistorobotiikka monitoimittajaympäristössä?

Ohjelmistorobotiikan turvallisuus osa 2

Kun Ohjelmistorobotiikka kattaa useita järjestelmiä, RPA:n, tietoliikenteen ja tiedon tallentamisen turvallisuus on ensisijaisen tärkeää. Tässä tärkeimmät seikat, millä varmistamme tietojen turvallisen siirron ja tallentamisen.

Tietojen turvallinen siirto

  1. Salausmenetelmät: Kun tietoja siirretään, pääosassa ovat vahvat salaustekniikat, kuten SSL/TLS. Salauksella varmistetaan, että tietoja ei pääse lukemaan tai muuttamaan kukaan muu kuin lähettäjä ja vastaanottaja. Salaukseen liittyy myös avainten hallinta, joka on keskeinen osa tietoturvaa.

  2. Avainten käyttö: Julkisen avaimen käyttö on kuin salasanan käyttö vakooja-elokuvassa – se varmistaa, että olet yhteydessä oikeaan henkilöön. Kuvittele, että hyvis on lukittu vaatekomeroon ja pahiksella on hyviksen puhelin, jolla hän yrittää saada tietoonsa ydinaseiden laukaisukoodit. Juoni ei onnistu, koska puhelimen toisessa päässä käytetään salasanaa, jonka vain kaappiin lukittu hyvis tietää. Samoin julkisen avaimen autentikoinnissa käytetään avaimia varmistamaan, että olet yhteydessä oikeaan palveluun, eikä kukaan muu pääse väliin. Oikein käytettynä avaimet tekevät tiedonsiirron tietoturvasta vahvemman.

  3. Salasanat ja muut salaisuudet: Jos avaimia ei päästä tunnistautumiseen käyttämään, on käytössä perinteiset salasanat ja API koodit. Näiden säilyttämisessä on oltava erittäin huolellinen, koska ne ovat kuin avaimia tietojen salaiseen maailmaan. Salaisuuksien päivittäminen, turvallinen säilyttäminen ja käyttö ovat keskeisiä seikkoja tietoturvan kannalta.

  4. Tietojen tallenus: Jos tietoja tallennetaan siirron aikana esimerkiksi muokkaustarkoituksiin, pitää asiakkaalle olla selvää mitä tietoja tallentaan, miten tietojen käyttöä valvotaan ja koska tiedot poistetaan. Tietojen mahdolliset salaukset tallennettaessa ja tieto siitä ketä ja mitkä sovellukset ovat tietoja käyttäneet ovat tärkeitä osia automaatioiden tietoturvaa suunniteltaessa.

  5. Yhteistyö: Toimittajien välinen yhteistyö mahdollistaa tietoturvan ja tietosuojan toteutumisen. Kun toimittajat ymmärtävät toistensa ratkaisuja, voidaan varmistaa, että tietoturva on kunnossa. Tämä on erityisen tärkeää, kun automaatioita käytetään useiden toimittajien järjestelmien välillä. Salaisuuksien siirto toimittajienvälillä, vahvimman mahdollisen tunnistautumisen käyttö ja yhteiset tavoitteet tietoturvan suhteen auttavat varmistamaan, että tietoturva on kunnossa.

Yhteenveto

Meillä on kaikki työkalut ja taktiikat varmistamassa, että käytämme aina parasta mahdollista tietoturvaa. Meidän tavoitteemme on yksinkertainen: tehdä Ohjelmistorobotiikasta mahdollisimman turvallista. Kun meidän automaatiovelhot ryhtyvät hommiin, asiakkaamme voivat luottaa siihen, että heidän järjestelmiensä tietoturvan taso nousee huippuunsa. Me pidämme huolen siitä, että jokainen automaatioaskel on tietoturvallisesti askellettu. 🛡️✨🔐

Haluatko parantaa yrityksesi tietoturvaa ja hyödyntää automaation edut? Ota yhteyttä asiantuntijoihimme ja aloitetaan yhteistyö tietoturvallisen tulevaisuuden rakentamiseksi!

— Mikko
 

Mikko Ruohola

20.11.2023