Varaa tapaaminen
[email protected]
050 362 8100
Mikko Ruohola, CEO & Co-Founder, CEO & Co-Founder - Roboost Solutions Oy

Mikko Ruohola

Mikko on Roboostin automaatiovelho, joka luotsaa projektit läpi kaikkien karikoiden. Kokemus esimerkiksi pilvipalvelujen projektipäällikkönä ja teknisenä arkkitehtina sekä julkisella että yksityisellä sektorilla on opettanut, miten isotkin projektit saadaan taipumaan aikataulun, budjetin ja laatuvaatimusten mukaisiksi.  

Mikolla on haukan katse mitä tulee teknisten haasteiden havaitsemiseen ja yhtä varmasti niihin löytyy myös ratkaisut. Mikon ominta alaa on erityisesti infrastruktuuri ja järjestelmäarkkitehtuuri. ”Ei se mitä tekee, vaan miten se voidaan toimittaa. ” 

Mikon mielestä kiinnostavaa ja inspiroivaa alalla on jatkuva oppiminen ja kehittyminen. Jokainen viikko on oppimismatka, se pitää mielen virkeänä.  

Myös arkisten ongelmien ratkaiseminen tietotekniikan avulla kiehtoo. Koska miksi ei?

Maailma on kiihtyvässä muutoksessa, mutta miltä automaatiovelho olettaa maailman näyttävät 10 vuoden päästä? ”Töitä tehdään enemmän tilauksesta. Emme vietä enää aikaamme säännöllisesti töissä, vaan työtä tehdään osapäiväisesti, mahdollisesti useammassa työpaikassa samana päivänä. Yksityöpaikkaisuus on historiaa. ” 

Mikon perheeseen kuuluu vaimo ja kolme lasta sekä kolme koiraa. Vapaa-ajallaan Mikko haluaa koota ja purkaa. Ihan mitä vain.

”Mietin mitä voisin purkaa ja koota. Ei ehkä alkuperäisen kaltaiseksi. Ihan jotain muuta, kuin se alun perin oli. Nuorempana pohdin miten valloittaa maailma (Pinky and the brain animaatiosta inspiroituneena), mutta nykyään pohdin paljon miten sitä voisi auttaa… Vielä kun saisi toteutettua ajatuksiaan useammin…”